Vuoden 2001 näyttelytuloksia

 

Turku Int. 21.1.

Argenta´s Yeoman Yankee 1-al, 4-avkl, sa, PU4

Barbra Streisand Great Charisma 1-nuo, 1-nuk, sa, PN3

D.O.Demicillin 1-al

Turun näyttelyssä kisaili 37 p&s snautseria Iso-Britanniasta saapuneen herrasmiestuomari Frank Kanen kehään. Aamuvarhaisella ajelimme hirvien keskellä Turkuhalliin - viime vuonna halli oli jäätävä, joten Kirsin varustus oli villamekko... tänä vuonna hallissa oli lämmin, tunkkainen ilma, joten asuvalinta oli "hieman" epämukava. Kehä oli sen verran pieni, että juoksuttaminen oli kuitenkin kohtuullista, joten tuupertumatta päivästä selvittiin.

Tulokset olivat mainiot - Roosa (Demicillin) esiintyi kauniisti ja oli superkauniissa kunnossa - arvostelun mukaan tuomari olisi vain kaivannut hänelle pitemmän kaulan. Roosa muuttaa ensi kuussa Helsinkiin, joten näyttelyura jatkuu syksymmällä uusien trimmien jälkeen!

Sade oli "lovely, lovely" ja kamppaili tiukasti jopa narttujen kärkipaikasta. Kokemattomuuttaan jäi sitten kolmanneksi, kun kehässä oleminen alkoi maistua vähän jo lopuksi puulta. Kyllä tästä hyvä tulee ja kunhan neito vanhenee, siitä tulee kyllä kehissä "kova sana"! (Tai: vielä kovempi! Olihan tämä sijoitus jo aivan mahtava). Onnea sitten vielä Epelin Kythereialle eli Emmalle Tampereelle, 9 kk iässä saatu eka sertti junnuluokassa kv-näyttelyssä oli "aika mukava" virallisten luokkien aloitus!!!

Renny oli "quality dog" kauttaaltaan, sijoitus taas PU-kehään ja 4. pallille. Renny on erinomaisessa kunnossa nykyisin, voisiko sanoa parhaimmillaan. Ja toivomme näitä vuosia vielä paljon, paljon...

 

18.3. Tampere

D.O. Fred Flintstone 1-jun, 1-juk, kp

D.O.Dustydrops 1-al, 5-avk

Seladys Untouched Pearl 1-al, 5-avk

Barbra Streisand Great Charisma 1-nuo-1-nuk, sa, PN3

36 snautseria esitti parhaat puolensa ruotsalaistuomari Eddie Engstrandille erinomaisen isossa ja tilavassa kehässä (kerrankin!). Ensimmäisenä tuleen pääsi Retu, Messarin VSP-pentu. Hieno esitys, upea karva ja kunto saattelivat Retun luokkavoittoon. Tuomarilla oli tiukka SA-linja, sen sai koko rodussa vain 7 koiraa (3 urosta ja 4 narttua) ja Retu sai tunnustukseksi lupaavuudestaan kunniapalkintoruusukkeen.  Loppukesästä sitten Lounais-Suomen näyttelyissä otetaan sitten sertti tai pari, näin pitää Mikolle luvata!

Seuraavana oli Tintinín vuoro urosten avoimessa luokassa. Kehäesitys oli "maalaispojalla" alkuun hieman levotonta, mutta kun Susanne & tytöt piiloutuivat, alkoi kontaktikin löytyä ja loppujen lopuksi ne vetävät liikkeet päästiin esittämään ihan kunnolla ja ykkönen oli todellakin hyvä suoritus, sen verran monta sinistäkin nauhaa jaeltiin. Kilpailuluokassa Tintin oli sitten viides.

Nuorten narttujen luokkavoiton SA:n kera vei tietenkin Sade, jota kohta ei voita kukaan (sanokaa minun sanoneen....). PN-kehässä oli vain 4 narttua, ja siellä valioitten keskellä oli ihan mukava esitellä italiatartaan.  Geena pääsi pitkästä aikaa näytille, viimeisen kerran avoimessa luokassa. Varma ykkönen ja sen jälkeen viitospallille. Veteraaneissa jatketaan!

 

Lahti 28.4. kv.

D.O.Ebba Elixir 2-al

Ebba eli kotoisammin Ellu oli tuomari Olavi Tuovisen silmissä tasapainoinen koira, jolla oli kuitenkin sellaisia pikkuvirheitä, että ykköstä ei herunut. Outi kokeilee uutta esiintymistä kesällä ulkokentällä ja siihen asti treenailee agilityä, tavoitteet korkealla!

 

Harjavalta 12.5. (tuomari Diego Ramalho, Portugali)

D.O.Elda Eleganza 1-al, 3-avk

D.O.Etna Excellenta 2-al

Barbra Streisand Great Charisma 1-nuo, 1-nuk, SA, PN3

Diego Ramalho Portugalista arvosteli ihanassa kevätsäässä 13 p&s snakua. Hieman oli jo iltapäivällä väsymystä havaittavissa, kun hän yritti etsiä Sateelta kiveksiä ja kyseli muiltakin, onko koira uros vai narttu?  No.... menestys ei sitten päätä huimannut. Sade voitti nuoret nartut ruusukkeen kera, mutta 3:sta SA:lla palkitusta "pääsimme" sitten kolmansiksi. Arvostelussa lukee 3 riviä tekstiä, nice & very well?

Elsa eli Etna Excellenta hermostui, kun ennen kehää trimmauksen viimeistelyssä sattui pikku tapaturma ja Elsa-rassua leikattiin saksilla nivuseen. Kuinkas muuten kuin että tapaus jäi Elsan mieleen ja kun tuomari lykkäsi kätensä ko. kohtaan, Elsa oikein kiljaisi ja kauhistui tilannetta. Toivottavasti välikohtaus unohtuu ennen viikon päästä olevaa seuraavaa missikisaa!

Eppu eli Elda Eleganza esiintyi kauniisti, mutta ei tullut SA-ruusukettakaan. Eppu oli arvostelussa nice and good? Onnittelemme lämpimästi Epelin Neonillaa ROP- ja FIN MVA -voitoista, isi-Renny toivottaa tervetulleeksi erikoisnäyttelyn jälkeläisluokkaansa!

 

13.5. Oulu (tuomari Terry Thorne, Iso-Britannia)

D.O.Elda Eleganza 1-al, 2-avk, sa, PN2, SERT, FIN MVA!!!

Tänään Epun charmi sitten puri ja valioruusuke oli tosiasia! Kesällä Eppu lähtee nyt sitten vain "huvin vuoksi" muihin kotimaan näyttelyihin ja Ruotsissakin on tarkoitus pyörähtää kisaamassa ja mahd. "siippoja" tarkastamassa...  (täytyyhän Epulle itselleenkin esitellä kandidaattiehdokkaita...??).

D.O.Elda Eleganza

Mari & Doctor's Order Elda Eleganza

 

Eurajoki 19.-20.5. (tuomari Paula Heikkinen-Lehkonen)

D.O.Elda Eleganza 2-al

D.O.Etna Excellenta 1-al, 2-avk 

D.O.Fatal Attraction 1-jun, 1-juk

Eppu (Elda E.) & Noora Haapanen JUNIOR HANDLER kisan voitto!

"Fata" tuli ensimmäistä kertaa arvosteltavaksi viralliseen luokkaan eli junioreihin. Kahdesta junnunartusta tuomari totesi sen parhaaksi, mutta "sileät" ykköset saivat riittää. Pääasia Fatan kohdallahan olikin näyttelykokemuksen karttuminen niin handler-Tomille kuin Fatalle itselleenkin. Fata on tosin niin rohkea tyttönen, ettei sitä nyt kisatilanteet sikäli hetkauta.

Elsa eli Etna E. sai nyt ykköspalkinnon, mutta hävisi kilpailuluokassa ROP-voiton vieneelle Epelin Neonillalle (onnea TAAS!).

Eppu eli Elda E.sai elämänsä ensimmäisen kakkosen, maski olisi saanut olla tummempi ja jalat pitemmät. Jätän kommentoimatta, katsotaan sitten kesän lopussa Epun kisojen "saldo" ja vedetään siitä sitten johtopäätökset. Oletan itse, että tämä kakkonen jää ns. tilastolliseksi virheeksi...

 

Vaasa 20.5.01 agilitykisat

Eppu (Elda E) 3.

Kahdessa kisassa sijoittuminen 3:ksi mukavilla suorituksilla! Ohjaajana tietenkin Rantalan Mari.

 

Raisio 24.5.01. (tuomari Reijo Latvala - tuomarimuutos)

D.O.Elda Eleganza 1-al, 2-avk, sa, PN2

D.O.Fast Forward 1-jun, 1-juk

D.O.Etna Excellenta 2-avk

Raision puuskaisessa tuulessa oli tuomarina snautserikasvattaja, joten koirien tutkimus tarkkaa ja tuomiot asiantuntevia. Ensimmäinen näyttely Hannekselle (FFwd) ja Jenny-omistajahandlerille, ja upea esitys toi arvokkaan punaisen nauhan ja junnuluokan voiton. Seuraava esiintyminen Hanneksen osalta onkin jo sitten erikoisnäyttelyssä!

Elsa (Etna E) osoitti jälleen inhonsa näyttelytilanteita kohtaan, ja sininen nauha johtui sen hermoilusta. Toivomme Miialle ja Elsalle nyt mukavia hetkiä muitten lukuisten harrastustensa parissa - näyttelyteema otettaneen uuteen harkintaan myöhemmin....

Eppu arveli hiekkakentän tarkoittavan agilitykisoja ja automatkasta turhautunut neitonen esitti tyypillistä snautseritemperamenttia välillä hypähdellen ja iloiten.... snautserihan on juuri tästä syystä haastava rotu: mitä milloinkin siellä pääkopassa liikkuu....  Mari osasi toki handlata temppuilijan ja tällä kertaa SA-ruusuke saavutettiin, niin kuin "pitikin", arviolla "hyvänkokoinen tyylikäs narttu."

 

Orimattila 24.5. (tuomari Olavi Pasanen)

D.O.Doggymycin 1-avo, 1-avk, sa, PU1, sert, ROP, FIN MVA !!!!!!!!!

FIN CH Doctor's Order Doggymycin

Tiinalta sain samana iltapäivänä paljon kertovan tekstiviestin: "Tilaan ajan Sumin pallien poistoon!" Ja minähän tiesin, että koira on nyt sitten valio, kun sitä ennen en ole suostunut keskustelemaan asiasta.   Sumi on tulossa näytille myös erkkariin, mutta kiinnostuneitten tyttökoirien olisi parasta aloitella juoksut ihan pikapuoliin, ennenkuin Sumista tulee vain mukava eunukkikaveri......?! (Tiinan kesäloma lähenee, pssst :)

 

Seinäjoki 3.6.01. (SSPK erikoisnäyttely, tuomari Alfonso Thovar y Del Solar, Espanja)

D.O.Elda Eleganza 1-al

D.O.Doggymycin 1-al

Barbra Streisand Great Charisma 1-nuo, 1-nuk, SA, PN1, VSP !!!!!!

Argenta´s Yeoman Yankee 1-avo, 4-avk

D.O.Fast Forward 1-jun, 2-juk, SA, PU5

D.O.Fatal Attraction 1-jun, 3-juk

Hieno erikoisnäyttely! Kirsi oli mukana näyttelyn järjestäjäporukassa, herätys klo 4.45  ja paikalle viime hetken valmisteluihin. Vaasassa satoi kaatamalla, Seinäjoella taas paistoi aurinko. Pahaa-aavistamaton talkooporukkamme viritti upeat kehät ja somistelut ulos Törnävän kartanon ihanaan puistoon. No kun arvostelu alkoi klo 10, alkoi veden ropina.Klo 10.30  kehät siirtyivät tanssilavalle ja muuttuivat väljistä ulkokehistä  ns. postimerkkikokoon. Kun sitten kaatosade alkoi, olivat kaikki kuitenkin tyytyväisiä päätöksestä hakeutua sateen suojaan! SADE olikin tänään päivän "hitti"... (katso Sade :)

P&S snautsereita oli ilmoitettu 46 kpl ja tuomari Alfonso Thovar y Del Solarílla oli selkeä oma tyyppi ja linja, millaiset koirat hänen makuunsa olivat.

Ensimmäisenä koiristamme kehässä esiintyi "Hannes" (FFwd) ja Jennin hemaiseva pinkki nahkapusakka yhdessä laadukkaan koiran kanssa (siis tämä ei nyt ole aivan vakavissaaan kirjoitettua....) nostivat Hanneksen loppujen lopuksi PU 5:ksi eli mahtava suoritus: junioriluokassa erikoisnäyttelyn 5. komein uros!

Renny sijoittui upeasti avoimen luokan uroksissa 4:ksi ja avoimen luokan 5 ensimmäistä koiraa kirvoittivat Alfonson toteamaan, että tätä upeaa tasoa hän halusi tulla Suomeen katsomaan! Jostain syystä vain 2 ensimmäistä koiraa saivat SA:n, suullisesti tuomari kertoi, että Rennyn jalkakarvojen vaaleus hieman häiritsi muuten upeassa koirassa.

Fata liikkui elegantisti junnuluokan narttujen kisassa: kunniakas 3. tila! Harjoittelemalla hyvä tulee, koirassa on ainesta! Tiivis, feminiininen narttu, joka on upea liikkuja.

Varsinaisen jackpotin vei meidän pikku-Sade! Etukäteen olin suunnitellut,että jos nuorten luokka voitetaan,niin tavoite on saavutettu.Ja sehän voitettiin, niin kuin myös paras narttu kisa! Taakse jäivät viime vuosien voitokkaimmat nartut, joten sijoitus tuntui todella arvokkaalta! Alfonsoon teki vaikutuksen Sateen aitous: sen karva on juuri oikeanlainen ja värinen, linjat elegantit ja kuten tuomari totesi: tästä koirasta näkee heti mikä se on, ei tarvitse tunnustella karvojen läpi! ROP-kisan voitti kuitenkin (enkä yhtään ihmettele!) upea avoimen luokan uros Liebgrau Brave Bruno, joka lopulta oli koko näyttelyn Best In Show. Onnea Liebgrau-kenneliin, voititte lähes kaiken!

Olihan siellä Seinäjoella myös "Sumi", jonka esitti pitkästä aikaa snautserikehään astellut isäni Heikki. Joillekin näytteilleasettajille tulikin jo varmaan tunne, että näkevätkö he oikein - onko Heikillä taas snautsereita.... (ja kuten Mirkku Lehtola totesikin, kyllä se on isän rotu.....). Sumi esiintyi tyylikäästi ja sai, kuten muutkin koiramme, erinomaisen arvostelun. Avoimen luokan uroksia vaan oli riittämiin, toinen toistaan komeampia, ettei Sumi - kuten ei suurin osa muistakaan valiokoirista - sijoittunut viiden joukkoon.

 

9.6.01 Uusikaupunki (tuomari Olavi Tuovinen)

D.O.Elda Eleganza 1-al, 2-avk

Epulle varma ykkönen,Olavi Tuovinen olisi kaivannut jalkakarvoihin karkeutta. Epulla on äitinsä Geenan pöyheät ja runsaat amerikkalaisten unelmajalkakarvat, jotka eivät oikein eurooppalaiseen rotumääritelmään kuuluisi.... otamme asian jalostuksessa huomioon!

Eppu johdatteli myös Noora Haapasen junior handler -kisan voittoon!

 

17.6. Hämeenlinna (tuomari Harry Tast)

Argenta´s Yeoman Yankee 1-al, 1-avk, sa, PU1, ROP, RYP-5!

Barbra Streisand Great Charisma 1-nuo, 1-nuk, sa, PN1, VSP

Rennyllä ja Sateella oli kunnia olla ainoat sa:lla palkitut snautserit Hämeenlinnassa. Olimmehan Tastilla jo viime vuonna Mäntässä upein tuloksin, ja tuomari osoitti olevansa aina vaan samaa mieltä. Renny voitti tuomarin perustellessa ratkaisuaan maatavoittavampien liikkeittensä ansiosta, mutta totesi samaan hengenvetoon, että nartussa on sitten omat puolensa. Luultavasti myös herrasmiesmainen käytös oli etu!  Pitkä päivä siitä tuli, kun ryhmät alkoivat vasta klo 15.30 jälkeen, mutta kannatti sinne isoon kisaan jäädä, pääsimmehän keskikokoiselle snautserille harvoin osuvalle ryhmäsijalle (RYP-5)! Samalla Renny jatkaa vuotuisten ryhmäsijoitustensa sarjaa...

 

30.6. Seinäjoki KV (tuomari Hilkka Salohalla)

D.O.Demicillin 1-al, 4-avk

D.O.Elda Eleganza 1-al, 5-avk.

Argenta´s Yeoman Yankee 1-al, 3-avk, sa, PU3

D.O.Fast Forward 1-jun, 2-juk, kp

Barbra Streisand Great Charisma  1-nuo, 1-nuk

Viikonloppu oli lämmin, oikein hellesää! Ihana ihmisille, mutta koirat (etenkin Sade) eivät oikein nauttineet. Kummassakin näyttelyssä oli mukana venäläiset nartut ja uros, uros Dronas Miser veikin molempina päivinä ROP-voiton Pietariin.

Renny toi supervarmat PU -sijoitukset. Kuten tuloksista huomataan, pikkuprinsessamme Sade ei todellakaan ollut ryhdikäs temperamenttinen oma itsensä, vaan kehässä veti kaulaansa sisäänpäin kuin kilpikonna kuoreensa eikä namupalatkaan innostaneet. Kun esiintymisestä puuttui se "jokin", saimme tyytyä tämän vuoden ensimmäisiin "sileisiin ykkösiin".

Eppu ja Roosa esiintyivät molemmat kauniisti. Hyvistä arvosteluista huolimatta ei kumpikaan saanut lauantaina sa:ta eikä Roosa enää Närpiössä kisannutkaan, vaan lähti uimaan!

Eppu (Elda E.) kisaili myös näyttelyn yhteydessä agilityssä, sijoittuen luokassaan kolmanneksi. Kepeissä jäi yksi väliin, siitä vähän virhepisteitä. Hyvä Mari!!!

 

1.7. Närpiö (tuomari Marianne Holm-Hansen, Tanska)

D.O.Fast Forward 1-nuo, 1-nuk

Argenta´s Yeoman Yankee 1-al, 2-avk, sa, PU2

Barbra Streisand Great Charisma 1-nuo, 1-nuk

D.O.Elda Eleganza 1-al, 1-avk, sa, PN1, VSP

Eppu oli kaunein narttu, että niin se kauneus on katsojan silmissä?! (katso Seinäjoen tulokset päivää aikaisemmin). Tästä on ihan hyvä jatkaa Ruotsin reissulle!

 

7.7. Piteå, Ruotsi (tuomari Britta Roos-Börjesson, Ruotsi)

D.O.Elda Eleganza 1-ökl, ck, PN2, va-CACIB

Barbra Streisand Great Charisma 1-ukl, ck, PN1, sert, CACIB, ROP, RYP-4

Argenta´s Yeoman Yankee 1-chkl, ck, PU1, CACIB, VSP

Kuten tuloksista arvata saattaa, viikonloppu aurinkoisessa Ruotsissa oli fantastinen. Sade voitti lauantaina rodun - vastaehdokkaana oli urosten kaunein, Renny. Tuomari aprikoi hetken, ja totesi sitten, että uroshan on täydellinen mutta kun tämä on kauneuskilpailu, ja nartussa on "se jokin", se voittaa. Loppujen lopuksi Sade jaksoi esiintyi ryhmän 2 loppukehässäkin niin hyvin, että ryhmätuomarikin nosti hänet 4. sijalle.

 

8.7. Byske (Skellefteå), Ruotsi (tuomari Patrik Ragnarsson, Ruotsi)

D.O.Elda Eleganza 1-ökl, ck, PN2, sert, CACIB

Argenta´s Yeoman Yankee 1-chkl, ck, PU1, CACIB, ROP

Taktisista syistä - Sadehan voitti jo kaiken mahdollisen eilen Piteåssa - se sai  sunnuntaina Byskessä huilia, ja riskinotto kannatti. Eppu sai sertin ja cacibin, eli juhlimme nyt uutta Ruotsin muotovaliota.

Tuomarilla ei ollut epäilystäkään ROP-koirasta, Renny sai sunnuntaina sen kunnian.

Tapasimme myös Epun sulhaskandidaatin Argenta´s Emmettín, josta leivottiin myös viikonloppuna Ruotsin muotovalio. Otimme mahdollisesta tulevasta pariskunnasta yhteispotretin, tulee sivuille jahka filmi kehittyy!

 

13.7.01 Tuusula PMV-2001 (tuomari Gunnel Holm)

D.O.Demicillin 1-avo

Argenta´s Yeoman Yankee 1-avo, 4-avk, sa, PU5

Barbra Streisand Great Charisma 1-nuo, 2-nuk

Tuusulaan oli ilmoittautunut 38 p&s snautseria. Tuomari aloitti urosten osalta mittakepin kanssa, mutta eipä sitten enää mitannnutkaan, kun mielestäni olisi ollut aiheellista... Urokset saivat esiintyä vielä poutasään aikana, ja Rennyhän kapusi sinne urosten finaaliin, kuten joka ikisessä kisassa viime aikoina. Erikoisnäytteln BIS-uros ei päässyt sinne asti, ja kesäkuun maailmanvoittaja löytyi sijalta PU3, että arvostelulajissa lähdetään joka kisaan aina samalta viivalta?

Narttujen alkaessa taivas repesi ja vettä tuli niin kovaa, että siinä vaiheessa kun sadetakki kassista löytyi, sillä ei enää sinänsä tehnyt mitään, kun vaatteet olivat jo läpimärät! Siinäpä oli sitten "haastavaa" koettaa saada pikku-italiattaresta parhaat puolet esiin, kun miehiä hääri ympärillä sadekatosta rakentamassa ja vettä loiskuteltiin räystäiltä lähes koiran ja esittäjän päälle. Täytyy tunnutstaa, että kyllä kisafiilikset katosivat myös esittäjältä, ja Sade ensimmäisen kerran koko tänä vuonna jäi luokkansa kakkoseksi. Sanotaan nyt vaikka niin, että siihen voittajanarttuun en kyllä koiraani vaihtaisi... toisaalta sekä minun että Sateen intressissä oli kyllä vain kuivattelemaan pääseminen.

Roosan kanssa mentiin vielä avoimeen luokkaan kastumaan, mutta luokkasijoitusta ei tullut, kun narttumaisuutta puuttui(?) - Roosa on yksi feminiinisimpiä narttuja, mitä tiedän, mutta ehkä tuomari näki jotenkin toisin? Noh, tulipahan kuitenkin nähtyä PMV-kisa, jossa kisasivat tosin ainoastaan suomalaiset koirat. Odotukset on korkeammalla 2 viikon päähän, snautserispesialistituomarille Poriin!

 

14.-15.7. Nivala (tuomari Moa Persson, Ruotsi)

D.O.Fond Of Ferrari 1-nuo, 1-nuk, sa, PU2, sert

Kivijärven Leena trimmautti Jussin hienoksi ja toimitti ensimmäiseen näyttelyynsä. Kirsi järjesti koiralle handlauksen, ja eipäs kovin huonosti mennyt, kun sertti se heti tulla mätkähti! Mitenkähän Leena saadaan ilmoittamaan Jussi vielä pariin muuhunkin kisaan, kasvattaja tottakai haluaisi esitellä komeita pentujaan...!

 

29.7. Pori KV  (tuomari Javier Sanchez Fernandez, Espanja)

Barbra Streisand Great Charisma 1-nuo, 1-nuk, sa, PN4

D.O.Fred Flintstone 1-nuo, 1-nuk, sa, PU5

Argenta´s Yeoman Yankee 1-avo, 3-avk

Tuomari Javier Sanchez Fernandez piti selvästi typistetyistä koirista, sijat PU1, PU2, PN1 ja PN4 menivät korvattomille ja hännättömille. Jonkinmoinen pettymys oli kyllä Rennyn sijoitus avoimessa luokassa ja miesmuistiin ilman sa:ta jääminen; arvostelusta syytä ei löytynyt, kun kaikki rakenteessa tuntui olevan "excellent". No, jokaisella on oikeus mieltymyksiinsä, mutta selitystä olisi tässä omistaja kaivannut?

Retu sai ansionsa mukaan sa:n ja kova vastus vei nyt sertin (venäjältä tullut kolmen maan veteraanivaliouros tuli sen nappaamaan). Uusi yritys Turussa! Upea poika, ja luonne ei jätä toivomisen varaa!

Sade teki perinteisen kv-näyttelyn PN-sijoituksen, nuorempana ei vielä päihittänyt kovia kilpasiskojaan tänään. Ihan siisti esiintyminen kuitenkin.

 

5.8. Kuopio KV (tuomari Hans Almgren, Ruotsi)

Argenta´s Yeoman Yankee 1-avo, 4-avk

Barbra Streisand Great Charisma 1-al, 2-avk, sa, PN2, sert, vara-cacib, FIN & S MVA!

Kuopion koiranäyttelyn sää ei tälläkään kertaa pettänyt eli satoi. Rennyn karva alkaa olla pitkää, lienee osaselitys sijoitukseen... saa nähdä, miten käy Tanskan maalla viikon päästä vielä pitemmässä karvassa!

Sade oli tuomarin mielestä sen verran kaunis, että narttujen kakkostila ja sertit ja sitä myötä valiotittelit se saavutti heti ensimmäisessä mahdollisessa kisassaan yli 2-vuotiaana! Ensi viikonloppuna sitten todennäköisesti Jukka matkailee Turkuun Retua ja Sadetta esittämään, kun taas Renny on Tanskassa ja Kirsi Luulajassa astutusreissulla. Lapset joutunevat olemaan Geenan kanssa kotimiehinä?!

 

11.8. Ruukki (tuomari Paula Heikkinen-Lehkonen)

D.O.Fond Of Ferrari 2-nuo

Jussi oli tuomarin mukaan vielä rungoltaan kapea (nuorten luokan urokselle ei liene tavatonta?), muuten rakenne erinomainen. Erityiskehuja se sai luonteestaan: Erittäin mukava, ystävällinen ja iloinen koira! Joten nyt annetaan ajan kulua, Jussin syödä ja kehiin uusilla karvoilla sitten taas!

 

11.8. Turku (tuomari Sonia Bellan Falletti, Italia)

Barbra Streisand Great Charisma 1-avo, 2-avk, sa, PN3

D.O.Fred Flintstone 1-nuo, 1-nuk, sa, PU2, sert

Turussa uroskehän aikana paistoi aurinko - mutta arvatkaa nyt vaan, mitä tapahtui kun tuli Sateen vuoro? Aivan: ukkonen, salamat ja rankka raekuuro kruunasivat kisatunnelman... ONNEKSI Retu sai sen sertin, jota "lähdettiin hakemaan", ettei likomärkien vaatteiden ja muitten kamojen kuivattelu ollut turhaa...

Sade esiintyi 10+ arvoisesti kelistä piittaamatta - kiitos maksanpalojen! (Laitetaan korvan taakse... siis ei maksanpaloja, vaan tämä erikoisherkun taika!).

Epun juoksu kehittyy, mutta vielä tähän päivään mennessä ei ole Emmett päässyt korvan lipomista pitemmälle. Vaan huominenhan kaiken muuttaa voi - kun nartulle tulee ne "oikeat päivät" niin yhtäkkiä nartun silmäripset kaartuu erityiseen asentoon ja lempi leimahtaa! (Silmäripsien asentoa on kehottanut tarkkailemaan ystäväni Saija, terveisiä!).

 

11.-12.8. Vissenbjerg, Tanska int. (tuomari Folke Isaksson)

Argenta´s Yeoman Yankee 1-avo, 2-avk, sa, PU3

Renny pääsi käymään "isänsä maaperällä" ensimmäistä kertaa, ja hyvinhän se sijoittuikin - pahaksi onneksi vaan sertti ja CACIB menivät muitten taskuun. Mutta ilman yritystä niitä ei postissakaan lähetellä, ja onneksi matka oli sujunut kaikin puolin hyvin. Aivan ylipitkässä karvassa olisi Rennyllä vielä ehkä edessään Tallinnan näyttely, ja sitten täytyykin karvat jo kiireen vilkkaa nyppiä ajatellen seuraavia kotimaan koitoksia marraskuusta eteenpäin!

 

25.-26.8. Tallinna, Eesti int. (tuomari Wenche Eikeseth)

Argenta´s Yeoman Yankee 1-al, 3-avk

Isä Heikki yhdisti huvi- ja hyötymatkailun Tallinnaan ystävien luo ja samalla koirakisoihin. Uskottava se vaan on, että pitkässä turkissa snautseri ei enää ole kauneimmillaan, Rennyn kisakausi loppui tulokseen 1-al, 3-avk. Koska en itse paikalla ollut, en osaa enempiä kommentoida...

 

16.9. Ruokolahti agilitykisa

D.O.Ebba Elixir maxi-I  0-tulos, kuma

ohj.Outi Harju

Onnea! Ellu on viiletellyt kesällä lujaa jo Hyvinkäälläkin elokuussa snautseri-agilityjoukkueessa, ja pariin muuhinkin kisaan se on jo ilmoitettu.

 

4.11. Mikkeli agilitykisa

D.O.Ebba Elixir ohjaajanaan Outi Harju maxi I: I-tulos, kuma!

 

17.11. kv Jyväskylä (tuomari Soile Bister, Suomi - tuomarimuutos)

D.O.Fatal Attraction 2-nl

Näyttelyreissusta ei tullutkaan mitään, kun "kennelpojat" saivat kutsun urheiluvalmennusleirille viikonlopuksi, ja jonkunhan täytyy jäädä pentuja hoitelemaan. Rennyn pojanpoika Epelin Izer Cathair eli Aisserin näyttelyura aloitetaan sitten myös Turusta...

Ainut "Doctor´s Order"-edustaja Jyväskylän kisassa oli nuorten luokan narttu Fata, joka arvostelun mukaan on vielä nuoreksi nartuksikin kesken kehityksen. Tomi oli kuuleman mukaan esittänyt koiran erinomaisesti!

 

8.12. Voittaja 2001 Hki, Messukeskus (tuomari Javier Sanchez Fernandez, Espanja)

Argenta´s Yeoman Yankee 1-avo, 3-avk

Barbra Streisand Great Charisma 1-avo, 5-avk

Doctor´s Order Demicillin 1-avo, 3-avk, sa, PN4

Perjantaina ajelin Messuaukion Holiday Inn-hotelliin Sateen, Rennyn ja pikku-Leevin (Doctor's Order Greatest Genius) kanssa. Matka meni yllättävän hyvin parilla pissaustauolla; pentu on ilmiömäinen autoilija! Suvi tuli hakemaan pikkuisen hotellista. Aamulla oli helppo juttu siirtyä hotellin aulasta suoraan näyttelyn puolelle!

Snautsereita oli ns. normaali määrä eli 39 kpl, ja ensin tuleen asteli Renny avoimessa luokassa (9 urosta). Hyvä sijoitus, eli kolmas, mutta sa kahdelle ensimmäiselle, että eipä sitten enää jatkettu.

Sade ja Roosa olivat sitten 12 avoimen luokan nartun joukossa, ja Sade oli viidestä sijoitettavasta nartusta viides ja Roosa kolmas. Kolme ensimmäistä palkittiin sa:lla ja näin Sade pääsi huilaamaan, mutta Roosa vielä PN-kehään, jossa sijoitus neljäs.

Kaiken kaikkiaan tulokset oli mukavat; olisimme toki ottaneet niitä sa-ruusukkeita kaikille kauniille koirillemme, mutta tuomari oli (kuten on ollut ennenkin) niitten suhteen tiukkana.

 

Kennel Doctor's Order