Vuoden 2002 näyttelytuloksia

 

Turku 27.1.2002 (tuomari Luis Pinto Teixeira, Portugali)

Argenta´s Yeoman Yankee 1-al, 1-avk, sa, PU2, CACIB

Barbra Streisand Great Charisma 1-al, 4-avk

Mikä saa ihmisen taas heräämään aamuyöstä ja ajamaan talven lumimyrskyssä muutaman sata kilometriä? Syyn teitävät vain näyttelykärpäsen pureman saaneet, joita riittikin Turkuhallin kuumassa ja tunkkaisessa, ahtaassa ja meluisassa D-hallissa niin ettei sekaan tahtonut mahtua!

Fogelbergin Klasun (Eetu-vainaan pappa) toi Rennyn pojanpojan "Aisserin" ensimmäiseen näyttelyynsä, ja upeastihan tuo "ura" alkoikin, junnu-urosten toinen sija SA:n kera. Voittajajunnu olikin sitten loppujen lopuksi paras uros 1 saaden sertin.

Mutta kukapas olikin PU2, sehän oli takuuvarmasti Renny - ja Suomen CACIB ojennettiin meille! Renny paranee kuin viini vanhetessaan. Nyt seuraa taas se turkin poiskasvatus, nyppiminen ja uuden kasvatus, eli kesällä sitten uusiin seikkailuihin...

Sade sai tulokseksi avoimen luokan narttujen nelostilan; tuomari tuli muutaman kerran selittämään, kuinka narttu on kuvankaunis, mutta liian lyhyt(?)runkoinen, minkä vuoksi hän katsoo ettei sen askelpituus ole tänään riittävä. Siispä saimme alkaa pakata kimpsumme kotireissua varten. Hyvillä mielin, kuitenkin, kokonaisuuten koirat esiintyivät hienosti ja eihän sitä CACIB taskussa voi murjottaa....!

 

 

17.02. Imatra kv (tuomari Marja Talvitie)

D.O.Ebba Elixir 2-avo

"Ellun" karvanlaatu ja väri ei nyt oikein miellyttänyt tuomaria, ja sininen nauha sieltä tuli. No, Outilla on vilkas agilityn kilpailukausi edessä ja kesällä voi kokeilla uusilla karvoilla uudelleen, pääasia että koira on Outin mukaan se Ihanin Snautseri!

 

 

Tampere kv. 16.3. (tuomari Marto Steinbacher, Itävalta)

Barbra Streisand Great Charisma 1-al, 1-avk, sa, PN1, CACIB, VSP

D.O.Fred Flintstone 1-nuo, 2-nuk, sa, PU4

Kevätaurinko lämmitti ulkona täydellä voimallaan samalla kun Pirkkahallissa kisaili 23 p&s snakua paremmuudestaan. Retu sijoittui hienosti kaikkien urosten neloseksi, sertti jäi yhden "pykälän" päähän. No,Retu on upea kaveri, josta ilman epäilystäkään tulee sitten kesällä valio (vuosiluku riippuu sitten Mikon innokkuudesta ilmoittaa Retua kisoihin!!?? ;))

Sade esiintyi tyylikkäästi,j a on muutenkin erittäin hyvässä kunnossa - joten tänään oli sen vuoro voittaa nartut! Tuomarin arvostelu on lievästi sanottuna ylistävä... "Very nice bitch, lovely head & body. Perfect mouth, correct bite. Intelligent eyes. Good chest & front. Perfect shoulders. Good neck. Good depth back. Tail in perfect position. Perfect angulations. Very good coat. Enough temperament. Good mover".

 

 

21.4. Vaasa SSPK Pohjanmaa Match Show

Ada (D.O.Gina Ginelli) osallistui ihkaensimmäiseen mätsäriinsä pentuluokassa ja ns.keräsi potin elikkä BEST IN SHOW on Adan ja Nooran!!! Voiko näyttelyihin valmistautuminen paremmin alkaa....?

 

21.4. Berliini INT "Berlin Sieger 2002" (tuomari Agnes Ganami-Kertes)

Barbra Streisand Great Charisma  vara-CACIB

Katso kuvasatoa!

Sade kun ei saa osallistua Amsterdamin maailmannäyttelyyn järjestäjien erittäin omituisten ja epäoikeudenmukaisten sääntöjen vuoksi, oli Kirsin mielestä kuitenkin päästävä jonnekin mantereelle vähän eurooppalaisia tuulia nuuhkimaan. Sopivaan saumaan sattui Berliinin näyttely - ja kun siellä ei 1.5.2002 jälkeen saa typistetty koira kilpailla enää koskaan, oli Sateella ns. viimeinen mahdollisuus kilpailla Saksassa.

Lentäen mentiin ja tultiin, ilman suurempia kommelluksia (mitä nyt Saksan päässä vähän niin kuin koira unohtui matkatavarahalliin ja Finnairin kenttävirkailijat kävivät sen homepäiselle omistajalleen hakemassa...).

Näyttelysysteemit Saksassa olivat kyllä erikoisia; kaikkien piti tulla paikalle klo 8-10, numerolappuja piti osata jonottaa yhdessä kehässä (ei toki mitään opastusta...), arvosteluaikataulusta ei ollut mitään tietoa, tuomareita ja kehiä oli vaihdeltu (onneksi ei snautsereitten suhteen tuomaria, vaan vain kehää!), arvostelun aikana ei ainakaan minulla ollut hajuakaan, saiko koirani V:n tai Sg:n tai milloin sen pitää uudelleen tulla kehään, arvostelulipukkeet sai vasta kaikkien kehän koirien tultua arvosteltua ja 4-5 kehäsihteerin selailtua papereitaan ikuisuuden (n. klo 15 iltapäivällä) - ja sekin piti älytä vaan siitä, kun kehäsihteeri istui nippu paperia käsissään katsellen ympärilleen.

Kaikesta kyllä selvisi, kun palloili kehän ympärillä ja seurasi, mitä tapahtuu ja kenen numeroita huudellaan.... Lopputulos oli se, että 16:sta p&s -snakusta Rotunsa Paras oli erittäin upea Tanskassa asuva hollantilainen uros ja narttujen kauneimman tittelistä kisasivat tiukasti Halcyon´s Greta Garbo & Sade. Tuomarin päätös perustui lopulta iän tuomaan etuun eli 6-vuotias oli kypsempi ja vei CACIB:n. Siitä tulikin sitten INT CH saman tien, että onnea vaan sinne Tanskaan! (Meillähän näitä näyttelyvuosia piisaa vielä paljon).

Avoimen luokan voittajanarttu tuli sitten vielä kilpailemaan Sadetta vastaan vara-CACIB:sta ja vara-sertistä, mutta se kisa oli selvä ½ sekunnissa, eli ne tulivat sitten Sadelle. TOSIN niistä nyt ei ole käytännössä hirveästi iloa...

Kaiken kaikkiaan reissu oli kyllä elämys, ja pari mukavaa urosta on laitettu "korvan taakse", katsotaan saadaanko jatkossa kertoa esim. astutusreissuista pitkin "kyliä" (=Eurooppaa).  

Tuomari Agnes Ganami-Kertes kuvaa Sadea avoimessa luokassa: "Elegant. Feminin. Attraktiv. Lang und doch ausdrucksvoller Kopf. Schön gewoeltes Hals. Feste Rucken, schön ablaufende Linie. Feine Brustenentwicklung. Gute Winkelung. Hartes Pfeffer/Salz, mittlere Schattierung, gut verteilt. Flussende kräftige und elegante Bewegung." - "Elegantti. Feminiininen. Miellyttävä. Pitkä ja silti ilmeikäs pää. Kauniisti muotoutunut kaula. Tiivis selkä, kauniisti laskeutuva linja. Hienosti kehittynyt   rintakehä. Hyvät kulmaukset. Karkea pippuri/suola, keskimääräinen sävytysero, hyvin jakautunut. Sulavat voimakkaat ja elegantit liikehdinnät."

 

Vaasa 14.5. Virallinen tokokisa, ylituomari Timo Leppäkorpi

Barbra Streisand Great Charisma alokasluokka ohj. Kirsi Kentala 149,5 p. II palk.

D.O.Elda Eleganza alokasluokka ohj. Mari Rantala 184 p. I palk. ja nousu avoimeen luokkaan

Molemmat daamit olivat ekoissa virallisissa kisoissaan, ja Eppu veteli heti alkuun ainoana koko porukasta paikallamakuusta kympin. Sadekin malttoi maata 8½ pisteen edestä, mutta lopuksi kokemattomuus näkyi ja piti jo nousta ja pyörähtää yhden kerran Kirsin jalkojen ympäri ennen kuin mitään käskyjä oli tullutkaan...

Saden supervarmin liike luoksetulo meni nollille - muuten olis ykköstulos ollutkin tavoitettavissa! Silminnäkijöitten kertoman mukaan Saden piti juuri alkaa ravistella itseään, kun jätin sen paikalleen, ja samassa naamasta kuulemma näkyi, että unohtuikin että "mikäs liike tää nyt olikaan"... Kaiken kaikkiaan virkeät ja iloiset esitykset kuitenkin!

 

19.5. Pori (tuomari Ritva Raita)

Barbra Streisand Great Charisma 1-avo, 1-avk, sa, PN1, VSP

Neljä p&s -snautseria: Porin näyttelyn tarkoitus oli Saden verryttely kesäkisoja varten, ja ihan mukavastihan se menikin. Jukka meni toteuttamaan lupauksensa ja esitti junnu-uros Perron ROPiksi (terveisiä ja onnitteluja vielä kerran, toivoo Kirsti!). Mistähän se johtuu,että jos olemme yhtä aikaa kehässä, Jukan narun päässä oleva koira aina pärjää paremmin... Jukka tietenkin selittää tämän ilmiömäisellä koiranesittämiskyvyllään?!?

 

Vaasa 22.5. Virallinen tokokisa

Barbra Streisand Great Charisma alokasluokka III palkinto

Seliseli :) aurinko paistoi liikaa ja koira oli hajamielinen ja omistaja-typerys ohjasi koiraa aurinkolasit päässään.... muuten ois saatukin täydet pisteet....   No,toisin sanoen, metsään meni jo paikallamakuu, joka sai Saden mielestä n. 1½ minuutin kohdalla riittää ja se hipsi hitaasti mutta varmasti ohjaajansa luo. Suurin inspis suorittaa loppuja liikkeitä katosikin siinä sitten, mutta loppuun asti rämmittiin urhoollisesti. Laiha lohtu,ettei ko. iltana kukaan muukaan saanut kolmatta palkintoa korkeampaa. Katsotaan nyt, milloin juoksu tulla tupsahtaa, tokopuolen seuraava kisa olisi 2.6.02 Vaasassa.

 

22.5. Match show Vaasa

Elmo ja Ada viettivät helteistä iltaa Rantareviirillä, mätsärin pentuluokassa. Helenan kertoman mukaan Elmo pomppii jo vähemmän... mutta sijoitus ns. luuseri. Tästä vaan urheasti eteenpäin kohti erikoisnäyttelyä! Ada sitten tempaisi potin, eli pentujen (joita oli paljon!) voitto ja BIS3!

 

26.5. Joensuu INT (tuomari Ritva Raita)

Argenta´s Yeoman Yankee 1-avo, 4-avk

Barbra Streisand Great Charisma 2-avo

Tulipa käytyä Joensuussa. Säät suosivat, uusi asuntoauto pelasi mukavasti ja vietettiin lauantai-iltaa leirintäalueella vanhempien kanssa. Kehässä käytiin eestaas kääntymässä ja päästiinkin hyvissä ajoin kotimatkalle. Eipä kannata juuri muuta tästä reissusta mainita!

 

2.6. Vaasa virallinen tokokisa (tuomari Timo Leppäkorpi)

Barbra Streisand Great Charisma  tulos 91 p. (ei palkintoa)

Jos olisin tilastoja ja käyriä rakastava Janne Kentala, tekisin nyt graafisen esityksen Saden "menestyksestä" kolmessa ekassa tokokisassaan :) Sen voi myös kuvitella ns. lehmänhäntänä.

Tällä kertaa kisa oli Vaasan Hubertuksen hevosaitauksen vieressä, ja Saden kiinnostus kentällä suuntautui ihmeellisiin isoihin otuksiin paremmin kuin ohjaajan tylsiin muka "iloisesti ja kutsuvasti" annettuihin kehoituksiin. Aloitettiin paikallamakuulla, eli tällä kertaa 30 sek. makailua niskat nurin (hevoset selän takana) riitti Sadelle, joka tuomarin - joka aina tuntui näkevän asioitten positiiviset puolet - lausunnon mukaan ei kuitenkaan häirinnyt muita eleettömällä sipsutuksellaan mamman luo. Seuraava liike seuraaminen oli lähinnä Kirsin yksikseen taaperrusta, kun Sade möllötti vaan naama aitaukseen päin yrittäen miettiä, että mitä noi on....   Vapaana seuraaminen meni nollille, kun piti yhdessä vaiheessa raahata kaulapannasta paikoilleen jähmettynyttä koiraa.... Liikkeet rämmittiin läpi, ja lopulta Sade totesi, että "ai ne on vaan hevosia" ja teki täydellisen vapaahypyn, johon suorituksemme lopulta päättyi.

Ei tässä muuta voi todeta kuin että sama juttu kuin missä tahansa kilpailuissa (näyttelyt, taitoluistelu, tanssi...?): täytyy vaan oppia myös erilaiset kisatilanteet ja olosuhteet, niin ohjaajan kuin koirankin!

 

8.6. Espoo erikoisnäyttely (tuomari Andrei Kazmierski, Puola)

D.O.Good Goalkeeper ROP-pentu, Seibrin pentupokaali

D.O.Gina Ginelli VSP-pentu

Barbra Streisand Great Charisma 1-avo

Argenta´s Yeoman Yankee 1-avo

Tänä vuonna Silkkiniityllä kisaili reilu 60 p&s snakua hellesäässä. Pentukisa oli riemukas, kun 8:sta p&s -pennusta meidän "Eetu" ja "Ada" olivat tuomarin mielestä tänään ne kauneimmat!

Aikuisten sarjoissa Sade ja Renny eivät tällä kertaa mitenkään tuomaria "hätkäyttäneet", vaan jouduimme katsomon puolelle. Renny oli edelleen liian niukassa turkissa ja Sade lyhytkaulainen (psst... ei kerrota Sadelle, sehän voisi loukkaantua...). Jäimme sitten koko päiväksi odottelemaan pentujen BIS- ja juniorhandlerkehää, ja sieltä tuli sitten Eetulle BISV-sijoitus ja Noora toisti viime vuoden tempun, eli voitti -tällä kertaa Adan kanssa!!!

 

9.6. Lapua (tuomari Lilian Hanniste, Eesti)

D.O.Guts´N Gravity I, kp, ROP-pentu

D.O.Go-Go-Girl I, kp, VSP-pentu

D.O.Gina Ginelli  II

Barbra Streisand Great Charisma 1-avo, 1-avk, sa, PN1, ROP

Argenta´s Yeoman Yankee 1-avo, 1-avk, sa, PU4

Lapuan kisassa oli 13 p&s-snakua. Pentuluokan avasi Elmo, jonka kehitys kesäesiintymisessä oli 5 pv aikaisemmin olleen näyttelytreenin jälkeen huimaavaa, Helenan sitkeyden tuloksena.

Tyttöpennuissa oli tänään Gia enemmän tuomarin mieleen ja palkittiin kp:llä kuten Elmokin. ROP-pennuksi tuli Elmo!

Renny oli tuomarin mielestä "illalla trimmattu" (siis liian myöhään?), 4:stä uroksesta pääsimme sijalle 4. Toivomme vaan karvan kasvamista epätoivon vimmalla, kun kauden "päätavoite" eli Skandinavian turnee lähestyy!!!

Sade oli tuomarin silmiin päivän kaunotar, ja ryhmiä jäimme odottelemaan hiki helteessä virraten. Ja kuinkas sitten kävikään: tuuli alkoi, ukkonen jyrähti ja niin sitä seisoskeltiin Helenan kanssa koiria kuivana pitäen rakeitten piiskatessa. Nauratti kaikesta huolimatta; koirahulluus vaatinee jotain poikkeavaa aivojen toiminnassa?

Pentujen BIS-kehä kuulutettiin sateen tauottua, ja muutama metri ennen kokoontumiskehää Elmo nostaa takakintun ylös ja alkaa raivokkaasti järsiä tassuaan. Etsiskelyn tuloksan tassunpohjasta löytyi ampiaisen piikki, ja tassua piti aristella ja nuolla. Siitä tietenkin seurasi äkillinen leikin loppu eli ikävä kyllä Elmo ei päässyt varsinaiseen "isoon kehään"! Sade sen sijaan pääsi, mutta "lyhyestä virsi kaunis", siinä kisassa. Nyt alkaa sitten auton pakkaus loma- ja näyttelyreissua varten - joten myös näille sivuille toivottelen hyvää kesää ja palataan heinäkuun ½-välissä "ääneen"!

 

Kööpenhamina "Browinner 2002" 15.6. (tuomari Iuza Berodza, Georgia )

Argenta´s Yeoman Yankee 1-avo, 1-avk, ck, PUres (5)

17 p&s snautseria. Köpiksen näyttelyyn ei turhaan ollut opasteita, joten pikkuseikkailun jälkeen asuntoauto löysi tiensä Valbyn urheilukeskukseen. Näyttelyjärjesteyt eivät olleet kovinkaan erikoiset - Suomessa tottuu liian hyvälle?

Tuomari sijoitti Rennyn vasta urosten varasijalle (5), piti ilmeisesti isommista koirista... Sadehan ei voinut typistyssäännösten takia lainkaan kilpailla.

 

Malmö "Browinner 2002" 16.6. (tuomari Carlos Saevich, Argentiina)

Argenta´s Yeoman Yankee 1-val, 2-vak, ck, PU2, va-ca

Barbra Streisand Great Charisma 1-val, 1-vak, ck, PN1, CACIB, ROP, Browinner2002

11 p&s snautseria. Malmön auringonpaisteessa ja hyvällä näyttelypaikalla n. 500 m päässä campingpaikastamme oli mukava kisailla, kun olimme tuomarin kanssa yksimielisiä päivän kauneimman snautserin nimestä, sehän oli SADE!

Renny sijoittui urosten kakkoseksi, edellisen päivän parhaan uroksen Estellet´s Rufus-Ruffinon taakse.

 

Trondheim 29.6. (tuomari Wenche Eikeseth, Norja)

Argenta´s Yeoman Yankee 1-chkl, ck, 1-Bhk, BIR, CACIB (eli ROP!!!)

Lomamatkailu Skandinaviassa eteni sään puolesta edelleen kylmään ja sateiseen tyyliin, mutta täytyy sanoa, että näyttelyistä Renny ja Sade vetivät jackpotin kotiin!

Trondheimin paras uros-luokassa oli 4 kilpailijaa, joista Renny veti pisimmän korren laadukkaitten liikkeittensä ja ryhtinsä ansiosta. Tämä oli Rennyn viimeinen CACIB kansainvälistä valionarvoa varten!

Lomamatka on muutenkin ollut perin tuloksekas ja romanttinen, saamme ilmoittaa, että seuraavia Doctor´s Order-pentuja odottelemme n. 31.8.2002 huippuyhdistelmästämme eli FIN & S MVA, Browinner-02 Barbra Streisand Great Charisma (3 x CACIB) ja POHJ & KANS MVA (vahvistamaton), FinSg (vahvistamaton) Argenta´s Yeoman Yankee (7 x CACIB).  Renny ainakin teki matkalla parhaansa hyvän "lapsiluvun varmistamiseksi"...

 

Forssa KV 29.-30.6. (tuomari Elke Peper, Saksa)

D.O.Grey Gladiator pentu II

D.O.Demicillin 1-avo, 1-avk, sa, PN1, VSP, CACIB

D.O.Good Goalkeeper ROP-pentu

D.O.Fast Forward 1-avo, 4-avk

Mikä lauantaipäivä! Rennyn näytteluran kruunauksen ohella Roosa veti kolmannen CACIB:insa Forssassa. Eetu jatkoi erikoisnäyttelyssä aloittamaansa ruusukekeräilyä, Retu sai tunnustaa tällä kertaa veljensä paremmakseen. Näyttelyuran avaus kuitenkin tehty, ja siitä se kokemus ja sitä myötä menestyskin varmaan alkaa!

Hannes sijoittui avoimen luokan neloseksi, mikä ei ole kv-näyttelyssä lainkaan huonosti. Kiitos kaikki mahtavat kasvattien omistajat ja Forssassa kiitos myös Toivosen Miian hommaamalle handleriavulle, joka toimikin mainiosti!

 

Imatra 29.6. nuorten SM-agilitykisat

D.O.Elda Eleganza luokkavoitto + KUMA! ohj. Noora Haapanen

 

Harjavalta 6.7. (tuomari Gerry Hickey, Irlanti)

D.O.Fred Flintstone 1-avo, 3-avk

Harvinaisen soppelissa säässä Kirsi pyörähti pari kierrosta 6-viikkoisessa karvassa esiintyneen Retun kanssa. Ei nyt tällä kertaa oikein serttijahti onnistunut, kun koira ei tuomarin silmiä "häikäissyt". Karva on vasta tulossa, joten toivotaan että skandinaavinen ja saksalainen maku arvostaa enemmän Retun ryhdikästä ja voimakasta tyyppiä.

 

Mikkeli 13.7. (tuomari Hilkka Salohalla)

D.O.Good Goalkeeper ROP-pentu

Anton kannattaisi ruveta pikkuhiljaa sitä palkintovitriiniä väsäämään...

 

Kokkola 14.7. (tuomari Kari Salminen)

Barbra Streisand Great Charisma 1-avo, 3-avk, sa, PN3

Argenta´s Yeoman Yankee 1-avo, 2-avk, sa, PU3

D.O.Gina Ginelli 1, kp, ROP-pentu

D.O.Demicillin 1-avo, 2-avk, sa, PN2, va-cacib (CACIB siirtyy Roosalle!)

D.O.Elda Eleganza 1-avo, 4-avk

D.O.Fast Forward 2-avo

D.O.Fond of Ferrari 2-avo

D.O.Go-Go Girl pentu II, kp

D.O.Guts´n Gravity 1, kp, VSP-pentu

Epelin Izer Cathair 2-avo

21 p&s snautseria. Tuomarilla oli selkeä linja ja aika tiukka linja (no, niinhän kv-näyttelyissä useinkin on...).

Pennut esiintyivät upeasti, oli ilo katsella niitten menoa ja esitystä. Kaikki 3 saivatkin kp:t ja ROP-penturuusukkeen sai tällä kertaa Ada. On hauskaa, että pennut ovat laajalla rintamalla kisanneet ja voitot vaihdelleet, hyvä ja tasainen pentue. Ja osa G-pesueesta aloittelee näyttelyuraa sitten vasta virallisissa luokissa!

Aissi sai nuorten luokassa kakkosen, tuomarilla oli selvä vaatimus massasta ja pitemmästä karvasta. Samat seikat tuottivat meidän F-uroksillekin siniset nauhat. Urokset (ainakin nämä meidän talon...) kypsyvät hitaammin kuin nartut, ja 1½ - 2-vuotiaina ne eivät todellakaan ole vielä valmiita. Karva kyllä pitenee kaikilla jo elokuuhun mennessä!

Toivotaan Hanneksen syömäkauden jatkuvan (jo peräti 2 PÄIVÄÄ se on kuulemma syönyt kaiken, sitä ennen 2 kk:n paastoviikot?!). Jennystä olisi kyllä saanut sähköiskun, jos olisi  uskaltanut hipaista... (Hanneksen ensimmäinen kakkonen - eikä silloin lohduta jos sanoo, että katsopa onko yksikään voitokas koira ikinä selvinnyt näyttelyuraltaan ilman sellaista...).

Jussin liikkeitten draivi oli mielestäni upeaa! Serttejä ei jaettu (eli kaikki sijoittuneet koirat olivat valioita), ja Renny sai kunnian olla PU3 ("Upeasti liikkuva uros"), Sade PN3 ("Kaunis narttu") ja mitäs tekikään Roosa ("Vahvarakenteinen narttu"): PN2 sijoitus inttivalion takana tarkoitti CACIBin siirtymistä myöhemmin Roosalle, josta näin ollen tuli KANSAINVÄLINEN MUOTOVALIO! Aika hyvin, 2 viikon välein 2 cacibia ja vielä PARTA JA KULMAKARVAT pois leikattuina! (Eteläsuomalaisen trimmaajan erikoinen näkemys snautserin päästä).

Hassua, kun juuri ennen kehää siinä minä ja Birgit suunniteltiin, että mistäs maasta se 4. cacib kannattaisi hakea, ja mentäiskö porukalla jonnekin... (No voidaan me Birgit silti mennä, vaikka jotain voittajatitteliä etsimään...???!!!). Kaunis kiitos vielä kasvattien upeista trimmauksista Purolan Anulle & Kirvesojan Eijalle, handlausavusta Katilan Anulle ja Rikulle ja Nooralle teltanpystytys ym. yleisavusta! Oli kivaa!

 

28.7. Iisalmi (tuomari Marja Talvitie)

D.O.Fond Of Ferrari 1a-vo, 2-avk, sa, PU4

Leena tiesi kertoa, että Jussi sai vaaleanpunaisen nauhan ja oli urosten neljäs. Jussi oli kuulemma esiintynyt (taas) erinomaisesti ja arvostelu oli myöskin ylistävä.

Näyttelykärpänen ei ole kauhean kovaa vielä Leenaa puraissut, ja tärkeintä onkin Leenan oma suullinen arvostelu Jussista: "Jussi on tosi mahtava koira!". Kasvattaja on siitä asiasta kaikista kiitollisin, mutta näkee kyllä Jussissa sen kauneuskuninkaankin!

 

28.7. Rauma (tuomari P-E Wallin, Ruotsi)

D.O.Fred Flintstone 1-avo, 1-avk, sa, PU1, sert, ROP

D.O.Gina Ginelli 1-jun, 2-juk

D.O.Elda Eleganza 1-avo, 1-avk, sa, PN1, VSP

Kirsi roikkui kännykän päässä, jotta sai ajantasaista tietoa Raumalta samalla kun Janne 14 v. yleisurheili ja yritti rikkoa nuorten SM-kisarajoja. Ketä kiinnostaa, niin pituutta meni 508m (kisaraja 520m), ja 100m-juoksu kovaan vastatuuleen päälle 13s (kisaraja 12,8) - joten Jannen osalta yritys jatkuu viikon päästä taas.

Raumalle oli ilmoitettu 15 p&s snautseria, ja olisi siellä kelvannut olla katsomassa, kun parhaat koirat löytyivät omasta "tuotannosta"!

Retun maskuliinisuus valloitti nyt, ja eka ROP-voitto on tosiasia. Eppu on pirtsakassa kunnossa, ja voitti nartut. Ada oli juuri ylittänyt junioriluokan ikärajan (9kk) ja tuomari sijoitti luokan kakkoseksi, toivoen kuulemma lisää kokoa. Ada on vielä toki pentu, kyllä se vielä kasvaa "isoksi tytöksi"!

 

Valkeakoski 3.8. (tuomari Eva Borg, Ruotsi)

D.O.Fast Forward 1-avo, 3-avk

Jennyn tekstarin mukaan Hannes oli esiintynyt hyvin, mutta massaa olisi tuomari halunnut nähdä lisää.

 

Somero 4.8. (tuomari Hans v d Borg, Hollanti)

D.O.Fast Forward 1-avo, 1-avk, sa, PU1, sert, VSP

Jennyn puhelinsoitto oli kiihkeän iloinen-akku oli puhelimesta vähissä, kun "kaikille" piti soittaa Hanneksen ekasta sertistä! Koira oli arvostelun mukaan "in perfect condition"!  Edellisenä iltana syötetty koiranmakkara oli kai levittänyt vyötärön seudun sopivaan mittaan... :)!

 

Turku 11.8. (tuomari Gisa Schicker, Saksa)

D.O.Fred Flintstone 1-avo, 2avk, sa, PU3

Retu kisasi 20 muun p & s -snakun kanssa Turun helteessä, kuulemma seisoi hyvin mutta liikkui nössösti. Arvostelu oli kyllä erinomainen, ja sa on - kuten meidän pojat asian ilmaisevat - "ihanan koiran nauha"!

 

10.8. Kemi (tuomari Pjotr Krol, Puola)

D.O.Fast Forward 1-avo, 2-avk, sa, PU2, sert

Jippii ja toinen sertti Hannekselle! Jenny epäili, että tuomari oli joko kiltti tai sokea, kun Hannes oli kuulemma esiintynyt huonosti. Luulen totuuden nimissä, että tuomarin sokeus havaittaisiin aika pian eikä häntä päästettäisi kaukaisiin maihin arvostelemaan...  joten ehkä hän oli siinä mielessä kiltti, että ei antanut sen häiritä arvostelua...??!!

 

Agikisat 11.8. Hyvinkää (snautserien SM-kisat)

Outi Harju & Ellu (D.O.Ebba Elixir) Kannustuspalkinto: "Innokkaimmin koiraansa kannustanut"!

 

Kouvola 24.8. (tuomari Petter Fostad, Norja)

D.O.Good Goalkeeper 1-jun, 1-juk

D.O.Fast Forward 2-avo

Eetun ensi esiintyminen virallisessa arvosteluluokassa oli sujunut mukavasti, mutta koira oli liian lyhyessä karvassa. Vuokko ja Antto kuitenkin tyytyväisiä. Jenny ei kyennyt soittamaan tai edes tekstiviestiin, mutta Jocke ilmoitti Hanneksen esiintyneen hyvin, tuomari vaan ei tykännyt...?

 

Heinola 25.8. (tuomari Maret Kärdi, Eesti)

D.O.Good Goalkeeper 2-jun

D.O.Fast Forward 2-avo

Vuorokautta myöhemmin Eetu oli liian löysä, siksi palkintosija tippui. Hannes taas oli nimensä mukaisesta esiintynyt "fast forward" ja halunnut vaan kehästä pois. Juorurintamalta kerrottakoon, että Marin ja Rikun vauvan nimi on sitten Veera, ja ensimmäiseksi sanakseen oletetaan "Eppu"...

 

Mynämäki 31.8. (tuomari Ria Harmsen-Rispens, Hollanti)

D.O.Fred Flintstone  2-avo

Mikko joutui itse kehään Retun kanssa, eikä kakkonen ilmeisesti ollut kyllä siitä johtunut. Mikäli Mikko muisti oikein, niin 12:sta uroksesta vain 3 sai ykkösen, joten tiukka linja oli ollut. Näin se sitten Retunkin kohdalla toteutui se taika, että valiotasoisetkin koirat saavat joskus joltain tuomarilta kakkosen. Katsotaan nyt sitten, mihin kisaan saadaan taas Retu sopivaan karvaan!

 

Tokokisa Vaasa 8.9.

D.O.Gina Ginelli & ohj. Noora Haapanen Alo 182 p, I-tulos

Eka tokokisa 10,5 kk iässä, hienosti! Kisan järjestäjänä toimi VAS.

 

Tokokisa Turku 29.9.

D.O.Etna Excellenta & ohj. Miia Toivonen Alo 174 p, I-tulos

Yhdeksästä alokasluokan osallistujasta sijoitus 2. Onnea Elsalle ja Miialle, hyvin meni eka virallinen kisa! Tervemenoa avoimeen luokkaan!

Obedience trophee 2002

Elsan TOKO-pytty!

27.10. Seinäjoki (tuomari Britta Roos-Börjesson, Ruotsi)

D.O.Go-Go Girl 1-jun, 1-juk, kp

D.O.Good Goalkeeper 1-jun, 1-juk

Eetu ja Gia edustivat "tohtorin erikoisia" ;) Seinäjoki areenalla. Juuri 12 kk täyttäneet junnut saivat tiukalta tuomarilta sentään ykköset, ja Gia ilmeisesti hyvän kehäesiintymisen ansiosta hellytti ruusukkeen siihen päällekin. Arvostelut olivat mainiot, junnujen kokemus karttui taas yhdellä kisalla ja niin koirat kuin handleritkin oppivat taas paljon!

 

9.11. luonnetesti Pietarsaari

D.O.Elda Eleganza  +138 p. hyväksytty

 

10.11. SSPK Pohjanmaan alaosasto, Specialty show, Vaasa

Isot koirat:

D.O.Guts'N Gravity 2. sija

D.O.Go-Go Girl 4. sija

Isojen koirien ykkönen ja samalla kiertopalkiinon voittajan oli Seladys Perro Kauppi, onnea omistajalleen Kaupin Kirstille! Lisäksi isä&koira -kisan voitto Go-Go Girl ja Raimo Hill.

 

Jyväskylä kv 17.11. (tuomari Wenche Eikeseth, Norja)

D.O.Good Goalkeeper 1-jun, 1-juk, kp

D.O. Gina Ginelli 1-jun, 1-juk, kp

Junnut kisasivat luokkavoittoon kunniapalkintojen kera. Noora osallistui myös junior handleriin Afan kanssa, ollen 38 kilpailijasta 5.! Onnea! Ja muuten vaan terkut täältä Fuengirolasta!

 

Voittaja 2002, Messukeskus, Hki 8.12. (tuomari Bo Skalin, Ruotsi)

D.O.Guts'n Gravity 1-jun, 1-juk, sa, sert, JuniorWinner 2002

D.O.Gina Ginelli 2-jun

D.O.Demicillin 1-avo, 2-avk, sa, PN4

50 p&s snautseria! Renny jäikin kotiin, kun karvat eivät oikein ehtineet kasvaa näyttelyä varten. Doctor´s Order -uroksia edusti sitten Elmo ja hyvin edustikin! Junioriuroksissa se voitti 2 kilpakumppaniaan, ja kun tuomari palkitsi sen lisäksi sa:lla, sai Elmo ensimmäisessä virallisessa näyttelyssään 13 kk iässä heti tittelin JV-02! Eikä ilo loppunut edes siihen, vaan loppujen lopuksi serttiruusuke ojennettiin Elmolle! (Tai no... siis Kirsille sinne narun päähän :) - eipä voisi juuri koiran näyttelyura mahtavammin alkaa?

Ada miellytti tuomaria erittäin paljon, mutta mittakepin mukaan pari senttiä vajaa säkäkorkeus aiheutti "kakkosen". Roosa "suurten näyttelyiden koira" osoitti taas, että on upeassa kunnossa ja sijoittui hienosti avoimen luokan 17:sta nartusta toiseksi, koko narttujen "potin" keränneen eestiläisen koiran taakse. PN-kehässä kaksi veteraaninarttua kiilasi sen eteen. Päivän kaunein hännällinen narttu kuitenkin!

Tuomari oli erityisen miellyttäväotteinen ja paneutunut asiaansa, ja oikein silmänilo muutenkin... ;)

 

Kennel Doctor's Order