Pentuja

 

Viimeisimmät p&s snautseripennut syntyivät 29.4.2017.

Seuraavat p&s-snautseripennut suunnitteilla loppusyksyn juoksuun "Lilille" (Doctor´s Order Rich Bitch) eli luovutus kevättalvella 2019?

Fi Mva Doctor´s Order Rich Bitch

"Lili" / Koira-Net

"Raimo ja edellisistä pennuista "Rainer"

Pennut on sirutettu,pentutestattu,rekisteröity, madotettu ja tottakai mahdollisimman hyvin kaikin puolin hoidettu ja sosiaalistettu! Mukaan tulee kattavat pentupaketit, kasvattajan "kuuma linja" jatkoonkin sekä tietenkin ammattini myötä eläinlääkinnällisiä neuvoja tarvittaessa.

Kuten aina, pentuja suunnitellessa pidän ohjenuorana mottoa "Tästä yhdistelmästä voisin itsekin ottaa pennun". Urosvalinta kirkastuu syksyn edetessä.

Sopiiko snautseri laumaasi?

Testaa itsesi :)

Snautsereista yleisesti

 


Yleisiä periaatteitani

Siitokseen käytän vain sellaisia koiria, jotka täyttävät Suomen Snautserikerhon/Kääpiösnautserikerhon jalostustoimikunnan laatuvaatimukset niin ulkomuodon, luonteen kuin terveydentilankin suhteen.

Koirani ruokitaan laadukkailla täysravinnoilla (Royal Canin Medium/Mini Adult, Junior,Starter iästä ja tilanteesta riippuen),täydennettynä tuoreruualla. Loishäädöt hoidamme säännöllisesti.

Royal Canin

 

Retu pentuna

 

Synnytys ja seuraavat viikot

Synnytyksen valvon tietysti itse (jos pennut syntyvät luonani), jokainen pentu punnitaan ja merkitään heti, eli ne on erotettavissa heti syntymähetkestä).

Aluksi punnitsen pennut päivittäin, jota voin varmistua siitä,että kaikki saavat maitoa.

Sen jälkeen punnitsen pari kertaa viikossa, ja aina ennen matokuurin antoa.

Ensimmäiset 2-3 viikkoa emo vartioi pentuettaan, ja pennut asustavat tiiviisti pentulaatikossa. Kun ne alkavat liikkua enemmän (3-4 viikon iässä), ne pääsevät telmimään pentuaitaukseen (mahd. usein ulos), tapaamaan perheen muita koiria, lapsia ja pikkuhiljaa vieraitakin. Pentujen kanssa leikitään ja niitä totutetaan esim. kynsien leikkaukseen ja muuhun käsittelyyn ja ne tottuvat normaaleihin kodin ääniin ja tapahtumiin. Tässä vaiheessa pennuille helposti muotoutuu omia lempinimiään, joilla ei ole mitään tekemistä"virallisten" nimiensä kanssa... mutta onhan se ehkä tylsää olla vain ykkönen, kakkonen ja kolmonen...

Noin 3-4 viikon iässä pennut alkavat saada lisäruuaksi korkealaatuista täyysravintoa veteen liuotettuna. Se on perusruokana, jonka lisäksi pennut saavat lihaa, kermaviiliä, pennun purkkiruokaa yms. makuelämyksiä.

Pennut madotetaan 3 ja 5 sekä 7 viikon ikäisinä.

Pennut rekisteröidään jaa mikrosirutetaan ennen luovutusta.

Doctor's Order G-litter

 

Pennun luovutus

Pentu luovutetaan aikaisintaan 7 viikon ikäisenä. Se on siinä vaiheessa oppinut syömään kiinteää ravintoa, sitä on totutettu kynsien leikkaukseen ja käsittelyyn pöydällä ja se on saanut liikkua ulkona ja sisällä tottuen tavanomaisiin kodin ääniin ja tapahtumiin. Luovutettaessa

- pentu on madotettu

- pentu on ruokittu korkealaatuisella täysravinnolla lisukkeineen

- pentu on tunnistusmerkitty mikrosirulla

- pentu on rekisteröity

- pentu on terveystarkastettu

- pentu on pentutestattu (n 6 vk iässä tehty ns pennun luonnetesti)

- pennun mukana uudelle omistajalle luovutetaan rekisteritodistus, kirjalliset ruokinta-, hoito- ja trimmausohjeet, snautserikerhon infomateriaali

Pennun kauppa tehdään tietenkin Suomen Kennelliiton kauppakirjalla.

Lisäksi pennun ostaja saa kansion, jossa on yleisiä ohjeita koiran hoidosta & koulutuksesta sekä snautseria koskevaa erityistietoa .

Jos pennut kiinnostavat, kannattaa tulla ensin tutustumaan aikuisiin koiriin ja jutella rodun ominaisuuksista ja omista lähtökohdista ja toiveista. Samankin rodun pentujen ja vanhempien välillä on jonkin verran luonne-eroja, mikä kannattaa ottaa huomion omaa entilannetta ajatellen. Kasvattajana haluamme tietenkin myös käsityksen ihmisistä, jotka pentua haluaisivat. Kasvattajana pyrimme myös auttamaan valitsemaan oikean pennun oikeaan paikkaan, ihmisten omien odotusten,kykyjen ja elämäntilanteiden mukaan. Pentutestistä saamme lisäinfoa omille havainnoillemme pentujen yksilöllisistä taipimuksista.

Meiltä lähtiessään pentu on vasta koiran alku; sen ruokinta, liikunta ja kasvatus jatkossa ratkaisevat loppujen lopuksi ainakin 50%! Olemme kuitenkin kasvattajina aina valmiit auttamaan mahd. ongelmissa ja kuulemme mielellämme myös hyvät uutiset!

 

Snautserin hoidosta

Snautseri kannattaa pitää aina siistin näköisenä, n. ½-vuosittain tapahtuvien trimmausten välissäkin sitä kuuluu vähänn siistiä. Ammattini etuna tietenkin pennulla on aina ns. omaeläinlääkäri tavoitettavissa!

Snautseri ennen ja jälkeen trimmauksen:

 Rymy odottaa trimmausta...  Rymy

Kun pentujen hampaat alkavat vaihtua ja pahin kausi korvien asentovirheiden kannalta on alkanut, on useinkin teippauksen aika. Joillain koirilla on niin suuret ja raskaat korvat, että teippausta ei tarvita (tai tarvitaan hyvin lyhyt aika). Mitä pienemmät ja ohuemmat korvalehdet ovat, sitä varmemmin niitten oikea asento vaatii "apua". Mallia meille esittää oheisissa kuvissa Siri, jonka korvat ovat ensimmäisessä kuvassa normaalisti asettuneet, seuraavassa (2 päivää myöhemmin!) väärästä kohtaa taittuneet ja kolmannessa teipattu!

   

Jos korvat eivät ole oikeassa asennossa, ne pitää teipata heti. Iän myötä ne eivät todellakaan etsiydy poskenmyötäisiksi, vaan jäävätt propelliasentoon ilman toimenpiteitä. Hieman leveämpi teippi kuin tuossa Sirillä näkyy takaisi paremman pysyvyyden. Ja muistakaa,että viikon teippausjakson päälle pitää korvien antaa pari päivää tuulettua. Tarvittaessa jatketaan teippausta ja tuuletusta vaikka koko hampaitten vaihtumisen jakso: 2-3 kk on kuitenkin lyhyt aika, kun korvat ovat päässä sitten loppuelämän... ;)

 

Kennel Doctor's Order